Funksjonell medisin
– fremtidens medisin, i dag

Behandlinger

I funksjonell medisin tar man sterkt hensyn til hvert enkelt menneskes unikhet. På et biokjemisk nivå er vi alle ulike, og har unike og helt forskjellige utgangspunkter med hensyn til både arv og miljø.

I funksjonell medisin går vi langt bakenfor selve symptomene når vi skal kartlegge helsen din. Vi tar i bruk et helt spekter av det aller ypperste og siste innen biologi og medisin for å finne den underliggende årsaken til sykdomsbildet ditt. Det kan for eksempel innebære avanserte blodprøver, kartlegging av stoffskifte og metabolisme, fysiske tester, kartlegging av familiens helsehistorie, gentesting, komplett gjennomgang av din helsehistorikk, samt ernæring og kosthold.

 

Når vi har fått et mer komplett bilde av din helsesituasjon, kommer vi med konkrete forslag til tiltak.

 

Pasienter med kroniske sykdommer som kronisk utmattelse, fibromyalgi, diabetes, MS og ulike fordøyelsessykdommer kan ha svært god nytte av behandling innen funksjonell medisin.

 

Konsultasjon

Før du bestiller time for funksjonell medisin, kan du bestille en konsultasjon med en av våre behandlere for å vurdere dine behov og mål, samt finne ut om programmet er riktig for deg.

 

Dersom du går videre til behandling, får du tilsendt et detaljert spørreskjema som vi ber deg fylle ut etter beste evne og levere tilbake senest en uke før din timeavtale.

 

Basert på dine utfordringer og helseplager, vil du gjøre en rekke funksjonellmedisinske tester. Dette er for at vi skal få informasjon om din tarmfunksjon, hormonbalanse og ernæringsstatus.

Du vil få en personifisert og tilrettelagt behandlingsplan, som inkluderer:

 

 • En 60-90 minutters konsultasjon hvor vi samler inn data og gjør en omfattende evaluering av deg og din medisinske historie.
 • En 60-90 minutters konsultasjon for å gå gjennom dine resultater av testene, samt forklare hvordan dette henger sammen med sine symptomer.
 • 2-4 timer med ernæringsterapeut for å lage en personifisert og helsebringende ernæringsplan for å adressere dine individuelle ubalanser
 • Anbefalinger for bevegelse og trening som er tilpasset din nåværende helsetilstand.
 • Søvntrening og strategier for å optimalisere søvnmønster og søvnkvalitet
 • Medisinske tilskudd som inkluderer: ernæringstilskudd, vitaminer, mineraler, medisiner eller urtemedisiner

 • Alt du trenger å vite om funksjonell medisin

  Hva er funksjonell medisin? Funksjonell medisin er en individualisert og personifisert helsetjeneste som fokuserer på å avdekke den underliggende faktoren som medfører sykdom eller ubehagelige symptomer. Vi leter først etter grunnårsaken for sykdom, og behandler deretter årsaken for å fjerne symptomene. I funksjonell medisin er......

 • Er et ketogent kostkold bra mot PCOS?

  Det viser seg at opptil 21 prosent av kvinner rammes av PCOS i fertil alder [5]. Det kan altså være 1/5 av alle fertile kvinner! I denne artikkelen får du litt informasjon om PCOS og hvilke grep du selv kan gjøre for å redusere symptomene. Blant annet......

 • Grep i 2019

  Gå ned i vekt, bli i godt humør og få glødende hud med ekte fermentert surkål! Ny forskning viser til at våre tarmbakterier spiller stor rolle for vår helse. Faktisk så danner de et samfunn og er nesten 10 ganger fler enn våre egne celler......

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Book timeKontakt oss i dag
Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Se prislisteFinansieringsmuligheter