Gentesting

En gentest er en naturlig del av en pasients sykehistorie og helse – og dermed en svært viktig del av et større diagnostiseringsbilde innen funksjonell medisin.

 

Dersom man ved gentesting finner en genfeil som kan forklare sykdom i en familie, kan de øvrige familiemedlemmene tilbys en såkalt ”predikativ” test. Denne testen kan slå fast om man er i en risikogruppe eller ikke. Det er likevel viktig å merke seg at en sykdom fremdeles kan være arvelig, selv om man ikke kan få fastslått dette 100 % gjennom en gentest. At noe går i arv biologisk kan bety at en egenskap eller eller en sykdom kan ligge latent i genene i flere generasjoner uten at den nødvendigvis slår ut.

 

I dag florerer det gentester man kan ta via aktører som opererer utelukkende på nettet. Selvtesting kan skape en falsk form for trygghet, og kan også føre til mer bekymring enn nødvendig. Det følger som regel ingen veiledning med disse testene, og man får heller ingen garanti for at prøvene er gjort på en forskriftsmessig måte.

Dersom du tar en gentest på Nimo-klinikken skal du være 100 % trygg på at det hele foregår i profesjonelle rammer. En gentest hos Nimo-klinikken inngår som en brikke i et større og mer komplett bilde av hele din sykdomshistorie og helsesituasjon.

 

I en genetisk veiledning vil man få kartlagt hvilke egenskaper eller sykdommer man er disponert for, og deretter få konkrete forslag til tiltak for å hindre eller bremse utviklingen av en tilstand.

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Book timeKontakt oss i dag
Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Se prislisteFinansieringsmuligheter

Artikler

  • Alt du trenger å vite om funksjonell medisin

    Hva er funksjonell medisin? Funksjonell medisin er en individualisert og personifisert helsetjeneste som fokuserer på å avdekke den underliggende faktoren som medfører sykdom eller ubehagelige symptomer. Vi leter først etter grunnårsaken for sykdom, og behandler deretter årsaken for å fjerne symptomene. I funksjonell medisin er......

  • Er et ketogent kostkold bra mot PCOS?

    Det viser seg at opptil 21 prosent av kvinner rammes av PCOS i fertil alder [5]. Det kan altså være 1/5 av alle fertile kvinner! I denne artikkelen får du litt informasjon om PCOS og hvilke grep du selv kan gjøre for å redusere symptomene. Blant annet......

  • Grep i 2019

    Gå ned i vekt, bli i godt humør og få glødende hud med ekte fermentert surkål! Ny forskning viser til at våre tarmbakterier spiller stor rolle for vår helse. Faktisk så danner de et samfunn og er nesten 10 ganger fler enn våre egne celler......