Bukplastikk

Mageplastikk, også kalt bukplastikk eller abdominoplasty, er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene som utføres. Dr. Morten H. Haug ved Nimo klinikken har lang erfaring med inngrepet, og har alene utført mer en 1000 mageplastikker.

 

Behandlingen går ut på å fjerne fett og overflødig hud på magen, samt sy sammen magemusklene dersom det er behov. Flere velger å gjøre mageplastikk etter graviditet eller betydelig overvekt, da huden kan bli løsere og magemusklene ofte blir tøyd fra hverandre.

 

Hvem kan utføre inngrepet?

 

Personer som er friske og ikke har for høy vekt kan vanligvis gjøre en mageplastikk. Et slikt inngrep er ikke en slankemetode. Det er viktig at personen har stabil vekt etter operasjonen, da en vektendring kan påvirke resultatet.

 

Dersom personen har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må vi ha et samarbeid og en erklæring fra personens behandler eller fastlege. Dette er nødvendig for å avklare om en heller bør vente med operasjonen.

 

Vi anbefaler å vente med et slikt inngrep minst 6 måneder etter siste fødsel. Er det planer for flere barn, bør en også vente. Det er ikke forbundet noe fare for mor og barn å bli gravid etter en mageplastikk, men resultatet kan bli dårligere.

 

Konsultasjon

 

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil det bli vurdert om en er egnet og hvilken type operasjon som er best. I tillegg vil personen få god informasjon om inngrepet og ha mulighet til å stille spørsmål.

Dersom personen bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ta konsultasjonen over telefonen. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

 

Du kan forvente et godt resultat etter en mageplastikk, men det er viktig å ha realistiske forventninger. Det tar tid før en får det endelige resultatet, gjerne mellom 6-12 måneder eller lenger. Det er store individuelle forskjeller i forhold til hvordan magen heler.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

 

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med mageplastikk. Det kan imidlertid oppstå blødning, infeksjon og nedsatt følelse i huden. Blodsirkulasjonen til huden vil bli påvirket og det kan i verste fall føre til et åpent sår som tar tid å hele.

 

Selv med lang erfaring kan en ikke garantere et perfekt resultat. Dog er lang erfaring din beste garanti for et godt resultat – og minker risikoen for komplikasjoner.

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Dersom operasjonen skal gjøres i narkose, må en møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil tegne opp og gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 2-5 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter operasjonen.
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

 

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst seks uker.
 • Pasienten kan begynne å dusje kroppen med tapen på fra fjerde dagen etter operasjonen.
 • Tapen skiftes en til to ganger i uken
 • Så lenge arrene er røde anbefales det å ha tapen på og ikke utsette de for direkte sollys eller solarium.
 • Det settes på et kompresjonsplagg som skal brukes dag og natt den første uken etter operasjonen. Etter dette skal den være på når pasienten er oppe i seks uker.

 

Vi ønsker at pasienten kommer til en kontroll etter 3 måneder. Etter dette er det ikke nødvendig med fast kontroll.

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Book timeKontakt oss i dag
Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Se prislisteFinansieringsmuligheter

Artikler

 • Få en konsultasjon et sted nær deg!

  Dr. Morten H. Haug kommer hit: Fredrikstad Tønsberg Porsgrunn Gol Hønefoss I tillegg til at du alltid finner Morten hos Nimo klinikken i Drammen. Om Dr. Morten H. Haug Dr Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus......

 • Hva er plastikkirurgi?

  Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater økte. Plastikkirurgi handler om få......

 • Se ut som du føler deg

  De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere......