Figurforming

Figurforming kalles også liposkulptur og fettsuging, og er en behandling vi i Nimo klinikken har lang og god erfaring med.

 

Morten H. Haug var med å starte Nobel Klinikken i Oslo, en av de første klinikkene i Norge som var ute med moderne liposkulptur. Dr. Haug har alene utført mer enn 5000 liposkulptur behandlinger, og har tatt med seg denne erfaringen til Nimo klinikken. Vi har det siste utstyret for figurforming på markedet – blant annet ultralyd, PAL med vibrasjon og laser.

 

Laseren Lipolife fra Alma Lasers, smelter og suger ut fettet samtidig på en skånsom måte. Dette gjør det mulig å gjøre inngrepet i ren lokalbedøvelse. Mange foretrekker imidlertid å gjøre det i narkose hos oss.

 

De områdene som er mest egnet for figurforming er hake, mage, hofter, ryggputer, bryst, innside lår, utside lår, innside knær og legger.

 

Hvilken metode bruker Nimo klinikken?

 

Vi bruker kun kirurgisk form for figurforming for å sikre en god effekt. Inngrepet er mulig å gjøre med både lokalbedøvelse og narkose.

 

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

 

Inngrepet kan vanligvis utføres om en person er frisk og ikke har for høy vekt. Liposkulptur er ikke en slankemetode, det er en behandling av lokaliserte problemområder hos pasienter med normal vekt.

 

Dersom personen har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra behandleren eller fastlegen. Dette er for å avklare om personen heller bør vente med operasjonen.

 

Det er viktig at personen har stabil vekt etter operasjonen blir utført, da en vektendring kan påvirke resultatet. Inngrepet gir et varig resultat fordi fettcellene som blir fjernet ikke kommer tilbake. Dog kan de fettcellene som er igjen bli større om personen går opp i vekt.

 

Konsultasjon

 

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil personen få informasjon om inngrepet, samt muligheten til å stille spørsmål. Det vil også bli vurdert om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best.

 

Det er mulig å ta 3D bilder som viser før og en ide om hvordan det vil kunne se ut etter operasjonen. Dette er ofte et godt hjelpemiddel i beslutningsprosessen.

Dersom personen bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en konsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

 

Du kan forvente et godt resultat etter figurforming, men det er viktig å ha realistiske forventninger. Det vil ta tid før det endelige resultatet vises, ofte mellom 3-6 måneder. Det er også store individuelle forskjeller i forhold til hvordan kroppen heles. Arrene er små og blir vanligvis lite eller ikke synlige.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

 

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med figurforming. Du bør dog være forberedt på at det kan skje, som blant annet blødning, infeksjon og nedsatt følelse i huden.

 

Selv med lang erfaring kan en ikke garantere et perfekt resultat, imidlertid er lang erfaring din beste garanti for et godt resultat – og minker risikoen for komplikasjoner.

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Dersom operasjonen skal gjøres i narkose, må en møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil tegne opp og gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 1-3 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter operasjonen.
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.
Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
 • Pasienten kan begynne å dusje kroppen med tapen på fra fjerde dagen etter operasjonen.
 • Tapen skiftes en til to ganger i uken
 • Så lenge arrene er røde anbefales det å ha tapen på og ikke utsette de for direkte sollys eller solarium.
 • Det settes på et kompresjonsplagg som skal brukes dag og natt den første uken etter operasjonen. Etter dette skal den være på når pasienten er oppe i fire uker.

 

Vi ønsker at pasienten kommer til en kontroll etter 3 måneder. Etter dette er det ikke nødvendig med fast kontroll.

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Book timeKontakt oss i dag
Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Se prislisteFinansieringsmuligheter

Artikler

 • Få en konsultasjon et sted nær deg!

  Dr. Morten H. Haug kommer hit: Fredrikstad Tønsberg Porsgrunn Gol Hønefoss I tillegg til at du alltid finner Morten hos Nimo klinikken i Drammen. Om Dr. Morten H. Haug Dr Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus......

 • Hva er plastikkirurgi?

  Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater økte. Plastikkirurgi handler om få......

 • Se ut som du føler deg

  De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere......