Lårplastikk

Lårplastikk er en operasjon for å stramme opp og forbedre utseendet på lårene. Overflødig fett og hud blir fjernet fra det indre og ytre låret for å skape et strammere, fastere og mer tonet lårutseende.

 

Hvem kan utføre inngrepet?

 

Pasienten må ha god helse for å få utført inngrepet. Kandidater for denne operasjonen har gjerne tapt hudelastisitet i låret eller har lår som er slappe og hengende. Prosedyren blir ofte utført på pasienter som har gått ned i vekt, men kan også utføres på alle som plages av hudoverskudd og manglende elastisitet.

 

Dersom pasienten plages av for mye fettvev kan en fettsuging utføres samtidig med en lårplastikk.

 

Konsultasjon

 

Det er viktig å komme til en konsultasjon før en lårplastikk. Da vil plastikkirurgen forklare hva inngrepet kan hjelpe med, evaluere målene og de anatomiske forholdene til pasienten, og vurdere om det er noen spesielle risikofaktorer. Plastikkirurgen vil også kunne vise sannsynlig resultat og forklare om de ulike alternativene til operasjon.

 

Det er viktig at pasienten er ærlig om egne forventninger og medisinske tilstander, da dette kan påvirke resultatet, risikomomenter og den generelle tilfredsheten.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan han/hun sende bilder. Plastikk kirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en konsultasjon over telefon. Dersom pasienten er egnet, vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hvilke resultater kan jeg forvente?

 

Du kan forvente et godt resultat som er langvarig dersom du opprettholder en stabil vekt. Den dramatiske forbedringen av lårkonturen kan i stor grad påvirke kroppsbildet positivt. Du vil imidlertid få et synlig arr, men det vil blekne over tid.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

 

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en lårplastikk. Pasienten kan imidlertid få blødning eller infeksjon. Dersom det er mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikkirurgen.

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil tegne og planlegge inngrepet, samt gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis to timer og pasienten må være på oppvåkningen 1 time etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen. Dersom det oppstår noen spørsmål er kirurgen er alltid tilgjengelig.

 

 • Pasienten må ha på seg kompresjonsklær i 2-3 uker etter operasjonen, og deretter kun om natten i ytterlige 2-3 uker. Dette er for å redusere hevelse og assistere i naturlig krymping og stramming av huden.
 • Hevelsen går vanligvis ned innen en måned
 • Pasienten kan gå tilbake til normale aktiviteter innen 1-2 måneder og tung trening etter 3-4 måneder.
 • Det er anbefalt å ta 1-3 uker fri fra arbeid, men dette avhenger av yrket.
Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Book timeKontakt oss i dag
Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Se prislisteFinansieringsmuligheter

Artikler

 • Få en konsultasjon et sted nær deg!

  Dr. Morten H. Haug kommer hit: Fredrikstad Tønsberg Porsgrunn Gol Hønefoss I tillegg til at du alltid finner Morten hos Nimo klinikken i Drammen. Om Dr. Morten H. Haug Dr Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus......

 • Hva er plastikkirurgi?

  Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater økte. Plastikkirurgi handler om få......

 • Se ut som du føler deg

  De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere......