Overarmsplastikk

Overarmsplastikk eller armløft er en operasjon for å forbedre utseendet på overarmene, der det blir fjernet hud og eventuelt fett på undersiden av overarmene.

 

Overarmsplastikk utføres på pasienter med hengende hud på overarmen, såkalt «grevinneheng». Dette er et resultat av at huden og det underliggende vevet har blitt strukket. Hengende hud på overarmen kan forekomme etter vekttap. Det kan også skyldes naturlige endringer som oppstår ved aldring eller være arvelig betinget.

 

Hvem kan utføre inngrepet?

 

De som plages av hudoverskudd på undersiden av overarmene og har fettansamlinger kan gjøre en overarmsplastikk i kombinasjon med liposculptur.

 

Vi anbefaler at pasienten ikke røyker og har en relativt stabil vekt. Sistnevnte er viktig da en vektøkning kan påvirke resultatet.

 

Hvilke behandlinger kan jeg ta?

 

En armplastikk eller armløft kan være riktig for den som har overflødig og løs hud. Ved en armplastikk fjerner vi overflødig hud og det underliggende fettet mellom underarmsregionen og albuen, og omformer armkonturen. Dette vil gi en jevnere hud, og overarmen vil få en mer normal og stram form.

 

Et armløft gir et strammere og forbedret utseende, som vil gi mer tilfredshet og utvider pasientens klesalternativer. Det vil imidlertid oppstå et arr på innsiden av armen som blekner innen et år og blir vanligvis lite synlig.

 

Dersom pasienten har lokaliserte fettansamlinger i overarmsregionen, kan dette reduseres med fettsugingsteknikker.

 

Konsultasjon

 

Det er viktig å komme til en konsultasjon før en overarmsplastikk. Da vil plastikkirurgen forklare hva inngrepet kan hjelpe med, evaluere målene og de anatomiske forholdene til pasienten, samt vurdere om det er noen spesielle risikofaktorer. Plastikkirurgen vil også kunne vise sannsynlig resultat og forklare om de ulike alternativene til operasjon.

 

Det er viktig at pasienten er ærlig om egne forventninger og medisinske tilstander, da dette påvirker suksessen av prosedyren, sikkerheten og den generelle tilfredsheten.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, godtar vi å motta bilder. Plastikk kirurgen vil da vurdere bildene og holde en konsultasjon over telefon. Dersom personen er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hvilke resultater kan jeg forvente?

 

Du kan forvente et godt resultat som er langvarig dersom du opprettholder en stabil vekt. Den dramatiske forbedringen i armkonturen kan i stor grad påvirke kroppsbildet positivt. Du vil imidlertid få et synlig arr, men det vil blekne over tid.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

 

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en overarmsplastikk. Pasienten kan imidlertid få blødning eller infeksjon. Dersom det er mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikkirurgen.

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil tegne og planlegge inngrepet, samt gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis to timer og pasienten må være på oppvåkningen 1 time etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

Etter operasjonen
 • Det legges på en elastisk bandasje etter operasjonen for å minimere hevelse og for å få en god form på armen i tilhelingsfasen.
 • Pasienten må holde armene høyet i flere dager etter operasjonen og gå tilbake til lett gange så snart som mulig
 • Pasienten kan gå tilbake til jobb og lette normale aktiviteter i løpet av noen få dager, men må unngå tunge løft og kraftig trening
 • Det sys med sting som blir borte av seg selv
Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Book timeKontakt oss i dag
Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Se prislisteFinansieringsmuligheter

Artikler

 • Få en konsultasjon et sted nær deg!

  Dr. Morten H. Haug kommer hit: Fredrikstad Tønsberg Porsgrunn Gol Hønefoss I tillegg til at du alltid finner Morten hos Nimo klinikken i Drammen. Om Dr. Morten H. Haug Dr Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus......

 • Hva er plastikkirurgi?

  Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater økte. Plastikkirurgi handler om få......

 • Se ut som du føler deg

  De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere......